skjern.dk
Colourbox2719776

Skjern er et helt særligt og dejligt sted at bo, være og leve. Med knap 8.000 indbyggere er det Ringkøbing-Skjern Kommunens næststørste by, og der er meget, som gør Skjern til et helt unikt sted.

Naturen

I Skjern behøver man ikke tage væk for at få naturen ind. Naturen er del en af Skjern – også inde i byen. Tag en tur langs Den Grønne Korridor og oplev, hvordan naturen smelter sammen med bylivet og giver en ny dimension til det at være en del af naturen. Den Grønne Korridor et fantastisk eksempel på, at i Skjern kommer tingene til at ske. Det bliver ikke bare ved snakken. En flok entusiastiske medlemmer af Skjern Udviklingsforum har banet vejen for at skabe en lang række rekreative områder gennem hele Skjern – grønne byrum, som kan bruges til både gåture, cykelture, fysiske udfoldelser. Den grønne Korridor er 5 områder i Skjern (Klosterengen – Urskoven – Anlægget – Byengen – Skovkanten), som alle forbindes af cykel- og gangstier gennem hele Skjern. Det skal opleves. Du kan læse mere om Den Grønne Korridor på https://www.skjernudviklingsforum.dk/den-groenne-korridor

Skjern Å og Skjern Enge er kun et stenkast væk, når du bor i Skjern. Her er Danmarks vandrigeste å og Nordeuropas største natur-genopretningsprojekt. Et spændende rekreativt område med mange sjældne dyr, fugle og planter. I området er der over 20 km ruter med cykel- og gangstier, og du kan krydse Danmarks to største træhængebroer eller de to selvbetjente trækfærger.

Erhvervslivet

Skjern er en dynamisk by med vilje til forandring og fornyelse. Borgere og virksomheder sidder ikke med hænderne i skødet og venter på, at nogen kommer med løsninger. Her er alle klar til at handle og bakke op om skæve ideer eller hvad der ellers opstår behov for. Sådan har det altid været.

At bo i Skjern

I Skjern finder du alle typer af boliger. Det er gode parcelhuskvarterer til børnefamilierne, charmerende ældre byhuse, store villaer og lejligheder. Er du interesseret i at bygge hus, er der også flere muligheder for køb af grunde. Der er også godt indkøbs- og shoppingmuligheder og et bredt udvalg af butikker.

I Skjern tilbyder vi en Skjern-Ven. Uanset om byen er helt ny for dig, eller du kender lidt til Skjern i forvejen, har du sikkert mange spørgsmål om byen og dens muligheder. Det kan være til alt fra praktiske informationer til valg af fritidsaktiviteter. Måske mangler du en at følges med til et byarrangement. Måske skal du til at skabe et helt nyt netværk og har brug for en indgang til et socialt netværk. Måske er dit behov et helt andet.

Skjern-VENNER er et gratis tilbud, der har som formål at give dig og andre tilflyttere den bedst mulige start i byen, så I falder godt til og bliver lige så glade for at bo og leve her, som vi, der har gjort det i mange år. Uanset om du er ung, ældre eller et sted midt imellem, om du er en del af et par, om du har familien med eller blot er dig selv, er en række Skjern-VENNER klar til at byde dig velkommen og hjælpe dig godt i gang i byen. Hvis du vil høre mere om tilbuddet kan du skrive til skjernven@gmail.com

Overvejer du at flytte til Skjern, kan du læse mere om byen her https://www.flytmodvest.dk/hvor-vil-du-bo/skjern